Minőségi rozsdamentes anyagból készült tartályokat kínálunk bor és egyéb speciális anyagok tárolására.

+36 30 / 700-3592
Pálinka alapok – A gyümölcs 1. rész

A pálinka lelke, alapja, lényege a gyümölcs. A legjobb gyümölcsből lesz a legjobb pálinka – de mitől lesz a legjobb a gyümölcs?
Fontos, hogy a gyümölcs cukortartalma a lehető legmagasabb legyen, hiszen minél nagyobb a cukortartalom, annál magasabb lesz a pálinka alkoholtartalma. Ebből persze logikusan következhetne az, hogy túlérett gyümölcsből lesz a legjobb pálinka, ami nem igaz, hiszen ez esetben már olyan folyamatok indulnak el, illetve olyan vegyületek alakulnak ki a gyümölcsben, melyektől a pálinka rossz ízeket kap. Így mondhatjuk, hogy a gyümölcs az úgynevezett fogyasztásra érett állapotban a legmegfelelőbb pálinka főzéséhez. Néhány kivétel akadhat, pl. a besztercei szilvából kissé túlérett állapotban kiváló pálinka készíthető.
Különböző gyümölcsök különböző mennyiségű cukrot tartalmaznak érett állapotukban, ennek megfelelően bizonyos gyümölcsökből könnyebb, bizonyos gyümölcsökből nehezebb jó pálinkát főzni. Nem véletlen, hogy mely gyümölcspálinkáink a legnépszerűbbek, a sárgabarack, a szilva, a körte pl. magasabb cukortartalommal rendelkezik, mint mondjuk az alma. Fontos továbbá az úgynevezett lényeredék is, vagyis, hogy adott mennyiségű gyümölcsből százalékosan mennyi lé nyerhető ki.

2 Responses to Pálinka alapok – A gyümölcs 1. rész

  1. [url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor

  2. [url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey