Minőségi rozsdamentes anyagból készült tartályokat kínálunk bor és egyéb speciális anyagok tárolására.

+36 30 / 700-3592
Pálinka alapok – A gyümölcs 2. rész

Ugyancsak a rossz ízhatás elkerülése miatt fontos, hogy a gyümölcs egészséges legyen, illetve szállítása során a legkörültekintőbben járjunk el, nem szabad, hogy ütődjön. Ebből következően most legendát rombolunk: nagyapáinknak az a pálinkája, amit elrohadt, fáról leesett gyümölcsből készítettek, lehet, hogy magas alkoholtartalmú volt (mely fontosságának legendáját ugyancsak leromboljuk később), de biztos, hogy ízében inkább valamiféle petróleumos jelleg dominált, mint friss gyümölcsíz. Fontos továbbá, hogy a gyümölcs tiszta legyen, felületére lehetőleg semmilyen idegen anyag ne kerüljön, újfent csak az optimális ízhatás elérése miatt.
A következő fontos tényező, ha már szóba került, az aromája a gyümölcsnek. Minél aromásabb, ízesebb kell, hogy legyen a gyümölcs, hiszen ezeknek az anyagoknak a nagyobb része elveszik a lepárlás során. A megmaradt, illetve a főzés közben kialakult aromák adják a lényegét a pálinkának, az ízgazdagság teszi nemessé és élvezetessé ezt az italt. A legtöbb gyümölcsnek vannak bizonyos nemesebb fajtái, melyek a legmegfelelőbbek pálinkafőzéshez. Szilvából pl. a Besztercei, körtéből a Vilmos, és ezen belül is vannak különféle nemes hibridek, alfajok, melyeknek kutatása, nemesítése a mai napig is folyik.

One Response to Pálinka alapok – A gyümölcs 2. rész

  1. Здравствуйте!!! только для Вас самая интересная информация о [url=http://mamaimalysh.com.ua/category/kolyaski_transformeri]коляска детская[/url] Они, при надобности, трансформируются в транспортное средство с сиденьем.Мы работаем только с проверенными производителями качественных колясок.По стоимости как раз вышла бесплатная доставка.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

moncler outlet moncler outlet online outlet moncler piumini moncler tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo hogan outlet hogan rebel scarpe hogan hogan uomo tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany tiffany milano tiffany outlet bracciale tiffany orecchini tiffany peuterey outlet peuterey uomo giubbotti peuterey piumini peuterey